Beer for life! Beer to the people!

Crowdfunding 2018: €17 900 opgehaald dankzij 85 funders!

Crowdfunding 2023: €34 900 opgehaald dankzij 147 funders!

Het gaat goed met onze Kortrijkse stadsbrouwerij Ruimtegist! Ons voorlopig nog relatief klein maar fijn Kortrijks craftbierproject is serieus uit de startblokken geschoten. Ondertussen lanceerden we al 3 bieren Vie, Obsquur en Nova en zijn we gestart met het barrel agen van onze quadrupel Obsquur. Stap mee in ons verhaal en word ook deel van de Ruimtegistfamilie via onze nieuwe crowdfunding en krijg levenslang bier!
Lees verder

CROWDFUNDING

Klik op de opties voor meer info.

MOUT

€ 200

HOP

€ 500

GIST

€ 1000

WATER

VRIJE GIFT

  • U krijgt een persoonlijk certificaat dat bevestigt dat u een levenslang lid bent van de Brouwerij Ruimtegist-familie.
  • U wordt persoonlijk als eerste op de hoogte gebracht van nieuwigheden in onze brouwerij en evenementen.
  • U krijgt levenslang het recht om jaarlijks (1x/jaar) 12 flessen 33cl op te halen in de brouwerij.
  • Uw naam/bedrijfsnaam/vereniging wordt vereeuwigd op 1 van de muren van de brouwzaal.
  • U mag met max. 20 personen genieten van een gepersonaliseerde rondleiding met degustatie in de brouwerij.
    Duurtijd ongeveer 2 uren. Datum in overleg.
  • U mag met max. 20 personen genieten van ons jaarlijks diner waarbij we telkens een foodpairing doen met onze bieren.
    Eerstvolgende datum diner op 21/10/2023.

FORMULIER

Klant

Gelieve hier de naam van een persoon in te vullen.

Badge
Taplens Vie
Ondertussen is onze eerste crowdfunding al 4 jaar geleden. Ons pand is aangekocht, volledig verbouwd en afgewerkt en al menig liter bier hebben we er gebrouwen. We organiseerden er al vele rondleidingen, openbrouwerijdagen en zelfs enkele comedy-avonden. We zitten daar heel goed op het Buda-eiland midden Kortrijk. Zeker ook met de brouwgeschiedenis die het eiland met zich meedraagt. Arn is er sinds januari fulltime aan de slag om het ijzer te smeden terwijl het heet is en vele horecaklanten, winkels en particulieren te overtuigen van onze kwalitatieve Kortrijkse craftbieren. Met succes! Vele drankenhandels en horecazaken blijven ons met veel liefde omarmen en opnemen in hun gamma.
Maar er blijft nog veel werk op de plank en we hebben duidelijke doelen waar we naartoe willen werken. Een nieuwe semi-geautomatiseerde brouwinstallatie zal zich beginnen opdringen in onze microbrouwerij om sneller recepten te kunnen uittesten en verfijnen. Ook zijn we nu al goed beschikbaar in Vlaanderen maar Brussel en Wallonië zijn nu de volgende te ontginnen regio’s. Dat willen we doen vooraleer we aan export beginnen te denken. Daarnaast organiseren we jaarlijks ook 3 evenementen met onze brouwerij. We doen dat heel graag en willen ze verder uitbouwen.
Vanwege de talrijke aanvragen om te mogen deelnemen aan onze crowdfunding hebben we beslist deze weer open te zetten voor de liefhebbers! Gezien we een plek zijn van en voor bierliefhebbers in de stad Kortrijk, spreken we de inwoners van Kortrijk en sympathisanten op deze manier opnieuw aan. Onze Kortrijkse bieren bereiken ondertussen al gans Vlaanderen maar iedereen uit België is natuurlijk welgekomen om deel te nemen aan ons project.
Je kan opnieuw intekenen op verschillende formules waarbij je levenslang jaarlijks 12 van onze bieren tegoed hebt. Al dan niet gecombineerd met een rondleiding én degustatie voor 20 personen. Of zie je het helemaal zitten, dan kan je daarnaast ook nog eens met 20 personen komen eten tijdens ons jaarlijks foodpairingsdiner.
Taplens Obsquur
Taplens Nova
Onze eerste crowdfundingsfase is uitermate succesvol en belangrijk geweest voor ons tijdens onze opstart. Het heeft ons gedeeltelijk financieel geholpen maar vooral een creatieve bende van meer dan 80 personen opgeleverd. Als klankbord voor onze microbrouwerij en lokale verankering in de regio van Kortrijk kan dat tellen. Onze 3 bieren die we reeds gelanceerd hebben, kregen mede dankzij hen hun naam. Al onze crowdfunders krijgen als eersten een uitnodiging op onze evenementen en misschien nog leuker is dat ze ook de eerste keuze op onze gelimiteerde brouwsels krijgen. De hand genummerde 75cl-flessen Obsquur barrel aged whisky quadruple zitten er trouwens aan te komen. Een nieuwe ontdekkingsfase voor ons als brouwers. We beginnen met een whiskyvat van The Ardmore uit 2008 en zien naar waar het barrel agen ons zal brengen.
Wil je ook actief deel uitmaken van ons groeiende project? Schrijf je dan in voor onze crowdfunding. Na overschrijving (met vermelding naam + keuze formule crowdfunding) ontvang je een digitaal certificaat dat bevestigt dat je levenslang tot de Ruimtegistfamilie behoort. Schrijf je jezelf in of wil je het liever cadeau doen aan iemand? Geen enkel probleem, vul de gegevens in van de ontvanger en zet in het opmerkingsveld nog jouw eigen naam zodat de ontvanger weet van wie het cadeau komt.

Cheers,
Arn & Egbert

Openingsuren

Iedere werkdag op afspraak mogelijk van 9u tot 16u.
Tijdens het weekend op afspraak.