Manifesta braciniae ‘Firmamenti fermentum’

KWALITEIT
Bier is heerlijk gerstenat van éénieder en voor elke gelegenheid. Wij willen een belangrijke rol spelen in onze cultuur en geschiedenis en in het gemeenschapsleven op (inter)nationaal en lokaal vlak. Bier brouwen heeft een heel brede sociaal-economische betekenis en is immaterieel cultureel erfgoed van België. Kwaliteit is in onze stiel geen optie maar een uitgangsprincipe.
AMBACHT
Onze bieren zijn klassiekers die traditioneel gebrouwen worden maar met moderne apparatuur. Telkens met een kleine twist in de smaakervaring. Je zal merken dat we enigszins anders smaken dan je dacht, zeker bij onze op eiken vaten gerijpte bieren. Maar toch heel herkenbaar en doordrinkbaar. Wij willen het ambachtelijk karakter van craftbrouwen in de kijker zetten.
INGREDIËNTEN
Wij brouwen zoveel mogelijk met lokaal geteelde, pure ingrediënten van nabij. Zonder dierlijke klaringsmiddelen en andere additieven. Recepten met 100% Belgische hop waar mogelijk en onze draf gaat naar de dichtstbijzijnde bioboerderij. Korte keten in de praktijk.
ETHIEK
Wij zijn positieve ondernemers en willen met lekkere craftbieren en leuke, lokale, sfeervolle evenementen mensen plezier brengen en daar ondertussen zelf enorm van genieten en op termijn proberen van te leven. We ondernemen uit liefde voor producten, klanten, leveranciers en medewerkers. Ethiek en arbeidsethos zijn hierbij heel belangrijk. We zijn 2 boezemvrienden en zetten die mentaliteit om in ons handelen. Brouwen is een mensenstiel.
PARTICIPATIE
Onder andere via onze crowdfunding beer for life, wensen we een polyvalente ontmoetingsplek te zijn, laagdrempelig en creatief. City marketing met bier als innovatief erfgoed van Kortrijk. We zijn een participatieve microbrouwerij en verwelkomen iedereen.
LOKALE AFZETMARKT
Onze wortels liggen in West-Vlaanderen maar we staan open voor de wereld. Als stadsbrouwerij midden het centrum van Kortrijk mikken we voor onze distributie vooral op de korte keten. Voorlopig 100% Belgische markt want ons hart en onze focus ligt in België. Het buitenland schrikt ons zeker niet af, op voorwaarde van eerlijke prijzen en hartverwarmende partnerschappen. Kleinschalig met grote ambities. Think global, act local.
DIVERSITEIT
Wij dragen bescheiden mee aan de rijke keuze aan craftbieren voor de mensen. De keuze tussen verschillende microbrouwerijen waarvan de onze er slechts één van is in ons divers bierlandschap, is uitermate belangrijk. De markt moet toegankelijk zijn voor bieren van kleine, lokale brouwerijen, zowel in de winkels als in de horeca. We brouwen collabbieren met andere craftbrouwerijen. Durf te proeven, experimenteer, verrijk jezelf én het bierlandschap. Craft is samenwerken.
LEVENSKOSTPRIJS
We ijveren voor correcte en aanvaardbare bierprijzen voor iedereen. Uiteraard zijn we wat duurder door onze kwalitatievere aanpak en kleinschaligheid. Een billijke prijs voor zowel consument, handelaar als brouwer komt uiteindelijk ten goede aan iedereen.
VERANTWOORDELIJKHEID
Wij stimuleren het verantwoord consumeren van bier dat werd gebrouwen met respect voor de traditionele biercultuur in Europa. Wij sporen slim drankgebruik aan, geen misbruik.
SPREAD THE WORT
Ga en laat de ziel van onze bieren veelvuldig vloeien doorheen jullie. Wij willen de stem zijn van de bierliefhebber in de meest brede zin. Ga en richt verschillende microbrouwerijen, bierverenigingen en festivals op. Spread the wort!

SCHRIJFT IN VOOR ACTIE! TAGT ONS VOOR GRATIS BIER!

Onderschrijf je ons manifest? Schrijf je dan onderaan in op onze nieuwsbrief!
Wil je een gratis Ruimtegistbier?
Like onze FB-pagina, volg onze Instagram-account en post een foto waarbij je ergens in België bij onze affiche/pancarte staat (bij voorkeur terwijl je een bier van ons aan het drinken bent) en tag onze microbrouwerij er in met vermelding #spreadthewort. Iedereen die dit doet, krijgt een versgetapt bier gratis van ons op ons jaarlijks Brouwfeest op zaterdag 25 mei in zaal Tranzit (Nelson Mandelaplein, Kortrijk)! Dat is precies 2 weken voor de eerste verkiezingsdag en dus het ideale moment om nog eens alles goed te bespreken tussen pot en pint!
Ook op ons 'Diner Obsquur' kan je een versgetapt biertje verkrijgen. Dat gaat ook in zaal Tranzit door op zaterdag 19 oktober, een week na de lokale en provinciale verkiezingen.

ONDERTEKEN HIER HET MANIFEST